Šola v naravi

V sklopu obveznih izbirnih vsebin šola organizira športne tedne (Šola v naravi, ŠVN), dva v prvem letniku, enega v drugem in enega v tretjem letniku.
Tu imajo dijaki možnost, da se še bolje spoznajo, navežejo pristen stik s profesorji. S tem tudi ustvarimo pogoje, da dijaki postanejo prijatelji, z učitelji se bolje spoznajo. Posledica tega pa je, da so v šoli še bolj uspešni. V napornem letnem ritmu je to tudi čas, ko se dijaki oddahnejo od dnevnih obveznosti in uživajo v drugačnih aktivnostih.
V teh športnih taborih organiziramo različne športne aktivnosti: pohodništvo, kolesarjenje, lokostrelstvo, plezanje po naravnih in umetnih stenah,vožnja s kajaki in kanuji, rafting, smučanje, tek na smučeh, deskanje na snegu, surfanje, potapljanje…
Na športnih taborih organiziramo tudi  predavanja iz teorije športa. Dijaki tu dobijo informacije, ki jim pomagajo, da bolje spoznajo svoj šport.
Nekatere teoretične vsebine: gorništvo in nevarnosti v gorah, športna prehrana, osnovne motorične sposobnosti, športna forma, načrtovanje dela v športnem treniranju,  regeneracija športnikov, doping, fair play in druge.

Prvi letnik:

    1. ŠVN je takoj v začetku šolanja.  Po navadi gremo v Bohinj ali pa v Kranjsko Goro. Športne aktivnosti, ki jih imamo v tej ŠVN so : gorništvo, kolesarjenje, športno plezanje, rafting..
    2. ŠVN je v zimskih mesecih. Športni program je alpsko smučanje in tek na smučeh.

Drugi letnik:

ŠVN je v zimskem mesecu. Športni program je deskanje na snegu in alpsko smučanje.

Tretji letnik:

ŠVN je junija. Športni program pa je potapljanje, kajakaštvo, surfanje, plavanje, Dijaki imajo tudi možnost opraviti tečaj in kasneje izpit iz potapljanja.